Krydderurterne er på deres højeste nu. De fleste krydderurter har mest smag lige inden de blomstrer, så det er nu de skal udnyttes. De kan f.eks. hakkes og blandes med blødt smør. Så har du en lækker kryddersmør til næste grillaften.

Du kan også konservere krydderurterne , så du har til resten af sæsonen. Det kan du gøre ved at tørre dem enten i direkte sol eller i ovnen, og gemme dem i lufttætte beholdere. De tørrede krydderurter kan du smuldre og blande med godt, groft salt. Så har du det lækreste urtesalt til maden. Eller du kan bruge de tørrede urter til te.

De friske finthakkede krydderurter kan også fryses i olie. Fyld hakkede krydderurter i en isterningbakke, og fyld hullerne op med olie og frys. Så har du lækre portionspakker klar til brug i madlavningen, og kan nyde den liflige duft af friske krydderurter, der breder sig efterhånden som de bliver varmet op.